Lokomotive in vagoni

June 7, 2016 Otroške igrače

Čudoviti leseni vlakci

Vlak je nekaj, kar si je gotovo vsak otrok nekdaj zaželel. Ta igrača je že stoletja izjemno zanimiva. Zakaj je temu tako? Odgovor je popolnoma preprost, saj vlak potrebuje lokomotive, kar doda igrači poseben pomen. Torej, sama lokomotiva ali vagon nikoli ni tako zanimiva, kot celoten komplet, čemur pravimo vlak.

bigjigs-5

Vlak je tako igrača, ki se med vožnjo prilagaja urejeni progi in se drži tračnic. Še vedno pa so najbolj popularni leseni vlakci, ki so danes veliko bolj moderni, kot v starih časih. Seveda je osnovna stvar vsakega vlaka lokomotiva, ki poganja vagone. Vsekakor pa ti vagoni niso navadni, saj so električni. Večina kompletom nima električne lokomotive, zato bo vaš otrok še bolj vesel nove pridobitve.

Električne lokomotive

Odlična prednost električnih lokomotiv je ta, da ustvarite okroglo progo, kjer bo lokomotiva krožila in krožila. Tako se bo otrok maksimalno zabaval. Lokomotiva se poleg vsega lahko premika tako naprej, kot tudi nazaj – vse se upravlja na vrhu lokomotive, kjer je velik gumbek.

Na lokomotivo lahko brez težav priklopite nekaj vagonov, saj bo lokomotiva brez težav peljala vagone tudi po zapletenih pobočjih in ovinkih. Otroci bodo tako resnično uživali, ko bodo priklapljali različne vagone na lokomotivo. Izbirate lahko med ogromno različnimi vagoni, kot so vagoni z žerjavi, traktorji in buldožerji.

Seveda pa zaradi sestavljanja vagonov starši ne boste imeli dodatnega dela. Vagon lahko otrok preprosto priklopi z magnetom. Magneti tako omogočijo, da se priklopijo v poljubno vlakovno kompozicijo. Tako bo otrok lahko na lokomotivo priklopil poljubno število vagonov na povsem enostaven način.

Lokomotiva bo tako popolna z vagoni, ki pri nudijo veliko prostora za domišljijo pri igri in kompatibilnost s celotno linijo vagonov na spletni strani vlakci.si ter lesenimi vlakci drugih proizvajalcev. Igra z vlakci bo tako vsak dan znova razveseljevala vašega otroka in ga spodbudila k samostojnemu igranju.

Lesene replike vagonov in lokomotiv so vzdržljive, poleg vsega pa so varne, kar je danes ključnega pomena pri igračah.