Category Zaščitna oprema

Z novo otroško čelado do novih kolesarskih podvigov

March 2, 2018 Zaščitna oprema

Hčerki sem za četrti rojstni dan kupila novo kolo. Lepo rumeno in belo kolo, s košarico in zvončkom. Dodatno sem kupila še lučko in okrasne nalepke. Hčerka je bila nad kolesom zelo navdušena. Presenetila pa me je z izjavo, da sedaj potrebuje tudi novo čelado. Seveda, ne more imeti iste čelade, kot pri kolesu za majhne otroke. Sedaj je namreč že velika punca, ima večje kolo, potrebuje tudi večjo otroško čelado. Strinjala sem se in odločili sva se, da bova čelado izbrali kar v spletni trgovini. Izmerili sva obseg njene glave in v spletni trgovini pogledale kar veliko ponudbo otroških čelad.

Read More

Kolesarska čelada ni enaka smučarski čeladi

March 21, 2014 Zaščitna oprema

Zaščito glave v obliki čelade zahteva veliko aktivnosti na prostem in veliko različnih športov: kolesarjenje, smučanje, hokej, športno plezanje v naravnih plezališčih, vožnja motorja in podobno. Glede na to, da so pri vsaki od teh aktivnosti možne nezgode različnih tipov oziroma so nevarnosti nekoliko različne, pa je seveda vedno nujno, da izberemo čelado, ki je narejena prav za specifično potrebo. Če vzamemo primer: pri športnem plezanju čelada ni potrebna toliko zaradi padca oziroma udarca z glavo, temveč predvsem zaradi zaščite pred padajočim kamenjem.

Read More

Čelada je za otroke obvezna

February 12, 2014 Zaščitna oprema

Zaščita otrok je na prvem mestu vsakega starša. Otroci so vedno znova radovedni, odkrivajo svet na živahen način ter maksimalno izkoristijo lepe dni za zunanje aktivnost. Med slednje je zagotovo najbolj priljubljeno kolesarjenje, ki je koristno za otroka, saj se s tem giba na svežem zraku in živi aktivno življenje. Kljub vsemu pa je potreno biti še kako pozoren, da je otrok med kolesarjenje primerno zaščiten. Čelada je za otroke obvezna oprema. Brez nje so namreč izpostavljeni poškodbam glave, ki pa so navadno najhujše. Seveda si tega nihče izmed staršev ne želi.

Read More

Otroške čelade za maksimalno zaščito med aktivnostjo

December 27, 2013 Zaščitna oprema

Otroci obožujejo aktivnosti skozi dan. Takoj, ko je malček lepega vremena, že hitijo na svoje najljubše kolo ali poganjalec. Seveda naloga starša je, da otroka kar se da zaščiti pred poškodbami, ki jih lahko dobi ob padci. Izjemno pomembna je zaščitna oprema med kolesarjenjem ali vožnjo s poganjalčkom. Da bo vožnja kar se da varna, so posebej priporočljive otroške čelade. Slednje so praktično nujne za vse otroke na kolesu. To določan slovenska zakonodaja. Seveda je potrebno otroka že od malih nog naučiti odgovornosti in skrb zase ter varnost na cesti. Kolesarjenje je gotovo tako bolj prijetno ter občutno bolj varno.

Read More

Kiddimoto – Čelade, ki jih bodo otroci z veseljem nosili

April 11, 2013 Zaščitna oprema

otroska celadaČe otrok uporablja kolo, poganjalec, rolerje ali rolko, ali pa zgolj sedi v otroškem sedežu na kolesu svojega očka, potrebuje čelado. To zaradi varnosti v cestnem prometu na kolesu zahtevajo zakoni, sicer pa je verjetno vsakemu staršu jasno, da je potrebna zaščita glave pri vseh igrah in športnih aktivnostih, kjer lahko pride do padca.

Čelada je nekaj, na kar se najlažje privadimo, če jo uporabljamo od malih nog. Če jo otroku nadenete že takrat, ko ga peljete na izlet po soseski v otroškem kolesarskem sedežu na svojem kolesu, potem gotovo ne bo težav takrat, ko bo vozil svoje kolo ali poganjalec. Še raje pa bo za svojo varnost seveda poskrbel, če bo čelada tudi prijetnega videza.

Read More