Otroško kolo

April 21, 2015 Poganjalci

Otroci uživajo v gibanju in spoznavanju svoje okolice in že zelo zgodaj si želijo imeti svoje kolo, ki bo še povečalo njihovo mobilnost. Nekateri prosijo svoje starše, da jim ga kupijo in obljubijo, da se bodo v zahvalo dobro učili in prinašali domov same dobre ocene, nekateri celo pišejo Miklavžu ali Božičku, da jim ga prinese v zameno za njihovo brezmejno vdanost , ubogljivost in dobre ocene v šoli, ki bodo razveseljevale njihove bližnje. Tako fantje kot dekleta obožujejo kolesa, saj se z njimi želijo postaviti pred prijatelji, hkrati pa se želijo s kolesom odpraviti s prijatelji v bližnjo okolico in jo raziskovati. Starši radi ugodijo pridnemu otroku in mu izpolnijo željo glede kolesa, a sprašujejo se, kakšno kolo bi bilo primerno za njihovega potomca. Glede na starost vašega otroka je pomembno upoštevati pri kolesu težo, velikost in zaviralno sposobnost. Ob nakupu otroškega kolesa je pomembno kupiti tudi zaščitno opremo kot so ščitniki za kolena, dlani komolce in seveda čelado,ki bo ščitila pred udarci v glavo.

Zavedati pa se moramo, da se bo naš otrok, kot začetnik vožnje s kolesom večkrat prevrnil, preden bo popolnoma obvladal upravljanje s kolesom. Otroci obožujejo kolesa in še posebno kolo mx je narejeno za mladostnike, ki se bodo s svojim kolesom podajali v naravo, potem ko bodo popolnoma obvladali vožnjo z njim. To kolo je narejeno za hribe in gore in za ostale športne namene, S tem kolesom se res da uživati v naravi in z njim ob spoznavanju okolja preizkusiti tudi kakšne trike z njim .Tovrstna otroška kolesa (http://www.chebeltza.com/na-kolesih/vozila/otroska-kolesa.html) so na voljo tudi pri nas v Sloveniji in jih prodaja trgovina Orbea, ki je dobro založena s prvovrstnimi in kakovostnimi kolesi za vse okuse in za različne potrebe. Oglasite se lahko v njihovi trgovini, ali pa obiščete njihovo spletno trgovino in se po ogledu pestre ponudbe odločite za najboljši nakup, ki bo zadovoljil potrebe vašega otroka in mu bo nudil varnost, zaščito in obilico užitkov ob vožnji z njim.

Dajal mu bo občutek svobode in neodvisnosti, saj uporabljajo prevozno sredstvo, ki je popolnoma njegova last in ga ni potrebno deliti z nikomer in se lahko vozi z njim, ko si to želi in ima čas. Starši bodo z izbiro pravilnega in ustreznega kolesa otroku naredili veliko veselje, saj bodo ti znali koristno izkoristiti svoj prosti čas in se gibati po naravi, namesto, da bi ves čas ždeli pred računalnikom in televizorjem, ki zatirata konverzacijo in pristne človeške odnose.