Zakaj poganjalci ne potrebujejo zavor?

March 22, 2013 Poganjalci

Manufacturer: LIKEaBIKE

(Photo credit: Wikipedia)

Ena izmed najbolj popularnih igrače med otroki so gotovo poganjalci. Z njimi ima otrok neomejeno možnosti za igranje ter aktivnost. Poganjalci so namreč prilagojeni tako, da ima malček kar največji nadzor nad celotno situacijo. Poganjalci so izjemno podobni kolesom, vendar se razlikujejo v tem, da nimajo pedalk in zavor. Kot že samo ime pove, so namenjeni temu, da se otrok med vožnjo poganja z nogami. Zaradi tega ima popoln nadzor, kar pomeni, da ne potrebuje zavor. Otrok lahko brez težav sam zavira in prilagaja hitrost z nogami.

Na trgu obstajajo različne vrste poganjalcev (tudi v obliki skirojev), ki se razlikujejo glede na velikost, konstrukcijo, materiale in velikokrat tudi glede na razne dodatke. Najpogostejši (vendar skorajda nepotreben) dodatek so zavore. Poganjalci ne potrebujejo zavor zaradi načina uporabe. Ker otrok sam z nogami nadzira hitrost, je zavora praktično odveč. Mogoče je dobro pred samim nakupom premisliti, ali dejansko potrebujete zavore ali ne. Večina trgovcev, ki se spoznajo na poganjalčke, bodo svetovali, da izberete takšnega, ki nima zavor. Poleg vsega je glavna prednost poganjalčka brez zavor tudi cena. Poganjalčki brez zavor so cenejši kot poganjalci, ki imajo zavore. Pomislite – se vam izplača kupovati poganjalčka z zavorami, če lahko otrok zavira z nogami? Druga negativna lastnost pri poganjalcu z zavoramo je dodatna napotrebna težav in odvečni kabli. Le zakaj bi se moral otrok soočati z odvečnimi stvarmi na poganjalčku, če jih na koncu ne bo potreboval. Poganjalci so narejeni tako, da so čim lažji in enostavni za uporabo.

Otrok se skozi igro s poganjalčkom uči manevriranja in zakonitosti ravnotežja. Hkrati bo tako skozi dan aktiven. Poganjalec bo gotovo postal najboljša igrača njegove mladosti, saj bo z njim odkrival svet in se naučil voziti ter manevrirati. Med nakupom izberite kvaliteten poganjalec, ki bo varen za uporabo in primerne velikosti. Otrok lahko poganjalca prične uporabljati že od 18 meseca naprej. Vsekakor pa bo to postal njegov vsakodnevni spremljevalec. Preprosto, enostavno in zabavno!

Enhanced by Zemanta