Early rider

December 18, 2012 Poganjalci

Kombinacija premikanja, ravnotežja in zabave je za otroka ena najzahtevnejših stvari, ki jih bo v svojem zgodnjem otroštvu osvojil. Early Rider je blagovna znamka, ki v svoji ponudbi vključuje tako klasične lesene poganjalce, inovativna in zanimiva Spherovelo prevozna sredstva, kot tudi povsem klasična otroška kolesa s predali.

Spherovelo je inovativen poganjalec za začetnike, ki je povsem prilagodljiv otrokovim sposobnostim. Z njim bo na začetku spoznaval osnove gibanja na poganjalcu in krepil začetno ravnotežje, vse to pa bo počel brez skrbi po hudih padcih, saj za »prve korake« Spherovelo omogoča stabilnost. Ko otrok osvoji vožnjo s stabilnim poganjalcem, je čas, da mu postavimo nov izziv. Seveda bi se lahko podali v nakup novega kolesa, vendar nam Spherovelo omogoča odstranitev stabilizacijskih koleščkov, s čimer ta Early Rider postane bolj majav. Vendar je treba vedeti, da je to prevozno sredstvo ravno zaradi svoje oblike še vedno varno, saj Spherovelo nima koles temveč krogle in se v primeru otrokovega nagibanja zato ne prevrne temveč – prestavi. Lahko bi torej rekli, da je varno nestabilen, kar je vsekakor za malčke več kot dobrodošlo.

O klasičnih lesenih poganjalcih bi lahko povedali ogromno, vendar so v svoji osnovi namenjeni učenju osnov vožnje s kolesom – torej se otrok s takšnim poganjalcem hitro nauči loviti ravnotežje, vseeno pa lahko uživa v hitri vožnji. Posebnost Early Rider poganjalcev je predvsem v tem, da imajo dve možnosti nastavitve krmiljenja poganjalca; in sicer omejeno krmiljenje, ki je namenjeno neizkušenim malčkom in jim tako omogoča boljši nadzor, ter neomejeno krmiljenje, s katerim lahko malce bolj izkušeni otroci preizkušajo meje svojega ravnotežja. Preklapljanje med temi dvemi načini pa je zelo enostavno, krmiljenje se nastavlja le z preklapljanjem enega vijaka. Pomembno pri Early Rider poganjalcih je tudi to, da imajo možnost nastavitve višine sedeža, tako da poganjalec dejansko raste z otrokom in ga prav zato otrok lahko uporablja dlje časa. Ko pa se nam že zdi, da ga je otrok dokončno prerastel, pa nam Early Rider ponudi še možnost dodatnega podaljšanega nosilca sedeža. Z enim nakupom dobimo torej prevozno sredstvo za mnoga leta.

Ne glede na zabavo, ki jo otrok pri vožnji s poganjalcem doživlja, pa je enkrat čas, da prejme čisto pravo kolo s pedali. In ker se je osnov vožnje navadil že prej, je Early Rider izdelal kolo, ki je namenjeno že otrokom od treh in pol let naprej, zaradi aluminjastega ogrodja pa je kolo izjemno lahko, namesto klasične veriga pa ima jermen.

Early Rider je torej blagovna znamka, ki bo za otrokovo gibanje s kvalitetnimi in inovativnimi izdelki skrbela vse od začetka.