Kiddimoto – Čelade, ki jih bodo otroci z veseljem nosili

April 11, 2013 Zaščitna oprema

otroska celada

Če otrok uporablja kolo, poganjalec, rolerje ali rolko, ali pa zgolj sedi v otroškem sedežu na kolesu svojega očka, potrebuje čelado. To zaradi varnosti v cestnem prometu na kolesu zahtevajo zakoni, sicer pa je verjetno vsakemu staršu jasno, da je potrebna zaščita glave pri vseh igrah in športnih aktivnostih, kjer lahko pride do padca.

Čelada je nekaj, na kar se najlažje privadimo, če jo uporabljamo od malih nog. Če jo otroku nadenete že takrat, ko ga peljete na izlet po soseski v otroškem kolesarskem sedežu na svojem kolesu, potem gotovo ne bo težav takrat, ko bo vozil svoje kolo ali poganjalec. Še raje pa bo za svojo varnost seveda poskrbel, če bo čelada tudi prijetnega videza.

Je videz pomemben? Gotovo. Prva je seveda varnost, a saj vsi vemo, da so otroci radi videti ljubki – oziroma si takšne želimo starši. In zato boste tudi pri nas lahko našli otroške čelade, ki niso zgolj varne ter prilagojene otroški glavi, temveč tudi izjemno »kul«.

kiddimoto-celada-za-otroka

Podjetje Kiddimoto tako proizvaja otroške čelade, ki so po videzu nekaj prav posebnega. V njihovi ponudbi je bela čelada s pastelnimi pikami, rumena z rožicami, čelada z vzorcem zebre, takšna, na kateri je narisana sled avtomobilske pnevmatike ali pilotska očala, takšna, ki je videti kot biljardna krogla … Čelade z domišljijo torej – in všeč bodo tako vašim otrokom kot vam.

Poudarili smo že, da pri izbiri čelade ni najpomembnejši videz, temveč predvsem varnost. To pa pomeni, da mora čelada za zaščito otroške glave v prvi vrsti ustrezati vsem varnostnim standardom in predpisom – in brez teh jih je pri nas seveda prepovedano prodajati. Otroške čelade morajo biti izdelane iz trpežne brizgane plastike, ki ne le, da vzdrži padce, temveč mora biti odporna tudi na praske. Najbolje je, da je možno velikost čelade prilagajati, na primer v razponu od 48 do 52 centimetrov, kar pomeni velikost, primerno za najmlajše (od dveh do šestih let). Čelada naj ima ravno tako luknjice za zračenje, da otroku pod njo ne bo vroče in se ne bo potil, saj ga bodo mokri laski gotovo hitro motili in odvrnili od nošenja čelade, česar si gotovo ne želite. Še zadnji pomemben detajl pa so nastavljivi in udobni paščki, s katerimi čelado otroku zapnete pod bradico. Če so paščki prekratki, otroka namreč hitro tiščijo in žulijo, če se predolgi, pa čelada na glavi ne bo fiksna, kar pomeni, da mu lahko pri padcu tudi odleti z glave.

Torej: otroška čelada naj bo v prvi vrsti varna. To pomeni, da se dobro prilega otrokovi glavi, mu ne leze na čelo ali na zatilje, pašček za zapenjanje pa je pravilne dolžine. Sledi udobje – otroška čelada otroka ne sme ovirati, pašček ga ne sme žuliti, in pod njo se ne sme potiti. Nato pa seveda sledi še zanimiv in prikupen videz. In vse troje skupaj je zagotovilo, da bo vaš otrok varen, ko bo vozil poganjalec, kolo ali skiro.

Enhanced by Zemanta