Otroške čelade za maksimalno zaščito med aktivnostjo

December 27, 2013 Zaščitna oprema

Otroci obožujejo aktivnosti skozi dan. Takoj, ko je malček lepega vremena, že hitijo na svoje najljubše kolo ali poganjalec. Seveda naloga starša je, da otroka kar se da zaščiti pred poškodbami, ki jih lahko dobi ob padci. Izjemno pomembna je zaščitna oprema med kolesarjenjem ali vožnjo s poganjalčkom. Da bo vožnja kar se da varna, so posebej priporočljive otroške čelade. Slednje so praktično nujne za vse otroke na kolesu. To določan slovenska zakonodaja. Seveda je potrebno otroka že od malih nog naučiti odgovornosti in skrb zase ter varnost na cesti. Kolesarjenje je gotovo tako bolj prijetno ter občutno bolj varno.

Glavna naloga otroške čelade je, da zaščiti glavo ter najpomembnejše dele. Ravno zaradi tega je pomembno, da se otroška čelada kar se da prilega otroški glavi. Nikar ne kupujte prevelike ali premajhne čelade. Takrat ne bo ob padcu otroka zaščitila, marveč ga lahko le še dodatno poškoduje. Otroške čelade imajo nastavljiv pas za zapiranje ter luknjice, s pomočjo katerih lahko pas maksimalno prilagodite otroški glavi. Pomembna lastnost otroške čelade je prav tako njena teža. Slednja mora biti čim manjša v zameno za lahko nošenje ter čim manj oviranja med samim kolesarjenjem.

celada-roznata

Varnost pred videzom

Takoj zatem, ko so zagotovljeni vsi varnostni pogoji za nakup čelade, lahko otrok izbira barvo ter vzorce. Nikar ne smete popustiti in kupiti otroško čelado le zato, ker je lepa. Vsekakor mora ustrezati osnovnim nalogam, za katero čelado pravzaprav kupujete. Otroška glava mora biti zaščitena. Seveda pa nikakor ne bodo odveč niti ščitnici za komolce in kolena. Pri padci otrok ne bo občutil bolečine in se nerodno opraskal. Seveda pa mora biti pravilno izbrana tudi obutev. Le s primerno kolesarsko opremo ter kvalitetnim kolesom oziroma poganjalčkom lahko vaš malček varno uživa v aktivnem raziskovanju okolice. Zaščita pred videzom je vsekakor ključnega pomena.

poganjalci brez zavor

Oglejmo si kako poteka izbira otroškega kolesa.