Z novo otroško čelado do novih kolesarskih podvigov

March 2, 2018 Zaščitna oprema

Hčerki sem za četrti rojstni dan kupila novo kolo. Lepo rumeno in belo kolo, s košarico in zvončkom. Dodatno sem kupila še lučko in okrasne nalepke. Hčerka je bila nad kolesom zelo navdušena. Presenetila pa me je z izjavo, da sedaj potrebuje tudi novo čelado. Seveda, ne more imeti iste čelade, kot pri kolesu za majhne otroke. Sedaj je namreč že velika punca, ima večje kolo, potrebuje tudi večjo otroško čelado. Strinjala sem se in odločili sva se, da bova čelado izbrali kar v spletni trgovini. Izmerili sva obseg njene glave in v spletni trgovini pogledale kar veliko ponudbo otroških čelad.

Otroška čelada je po mojem mnenju najpomembnejši del kolesarjenja. Predvsem pa to velja pri otrocih, saj hitro pride do kakšnega povsem nedolžnega padca, ki se lahko konča s hudimi posledicami. Zelo pa sem bila vesela, da se je moja hči sama spomnila na otroško čelado.

Pri športnih aktivnostih se zaščitimo

Že od malega jo vzgajamo tako, da se pri športnih aktivnostih zaščitimo. Ne zavijamo jo v vato, a kljub vsemu vedno zahtevamo, da uporablja otroško čelado – pri kolesarjenju, pri rolanju, pri drsanju in smučarsko otroško čelado pri smučanju. Ker je tako vzgojena že od malega, se pravzaprav nikoli ni pritoževala in vedno se sama spomni, da na kolo vzame tudi čelado.
Prav zanimivo je, kako vedno opominja tudi sosedovega fantka naj nosi otroško čelado. Otroška čelada pomembno zaščiti male glave naših otrok, zato sama vedno opozarjam tudi druge, naj otroku nadenejo čelado.

Preprečili smo hujše poškodbe

Hči je ob prvih samostojnih kolesarskih metrih seveda večkrat padla. Največkrat smo solzice obrisali in rane razkužili ter zavili. Kar nekajkrat pa bi se lahko prav hudo poškodovala, če ob padcu ne bi imela otroške čelade. Otroška čelada je že večkrat rešila mojo hči pred kakšnim pretresom možganov. Zato mi ni žal prav nobenega evra za nakup. Hči si je nato izbrala takšno čelado, ki paše k njenemu novemu kolesu.

Verjamem, da jo bo pridno nosila in s tem tudi varovala svojo glavo pred padci in poškodbami.